Waarom CADblanche? Nou hierom!

CADblanche is ontstaan vanuit gepassioneerde technici die software ontwikkelden om repeterend en tijdrovend werk te automatiseren. Met engineering als solide basis, maken wij passende software voor uw situatie.

 • Kortere doorlooptijd

  Kortere doorlooptijd

  Doordat het repetitieve werk wordt verzorgd door het automatische systeem van CADblanche, wordt de snelheid van het calculatie- en ontwerpproces verhoogd. Door een slimme afbakening van invoermogelijkheden in de configurator worden daarnaast ook inefficiënte en ongewenste opties vermeden. Dit resulteert in een gestroomlijnd proces dat van grote invloed is op de doorlooptijd.

 • Altijd en overal configureren

  Altijd en overal configureren

  Doordat het configuratie systeem vanuit een cloud applicatie werkt, kan een configuratie overal ter wereld gemaakt worden. Er is geen gedoe met updates, een uptime van bijna 100% en de data staat opgeslagen op meerdere locaties. Overal ter wereld heb je een snelle verbinding met onze configurator en -niet onbelangrijk- er zijn altijd backups. Het systeem draait op elk apparaat met een internetbrowser.

 • Minder foutkans

  Minder foutkans

  Wij houden van afspraken maken. Hierdoor kunnen we afspraken ook vastleggen in het Platform van CADblanche. Dat maakt het systeem eenduidig en dat voorkomt fouten. Deze afspraken worden vastgelegd tijdens de intensieve audits die het CADblanche team tijdens het implementatieproces met u doorloopt. Uiteraard is het mogelijk om afspraken aan te passen in het systeem doordat bijvoorbeeld een proces of verbetering wordt doorgevoerd. En nog belangrijker: wij denken vanuit onze ervaring en expertise met u mee!

 • Aansturing van machines

  Aansturing van machines

  Doordat de hoogwaardige modellen volgens vaste afspraken worden gemaakt, is het verkrijgen van data waarmee machines kunnen worden aangestuurd een stuk eenvoudiger. Dit is te danken aan de eenduidige manier van verwerken van gegevens, maar ook doordat de software weet welke machine wat gaat produceren en welke beperkingen de betreffende machine heeft. Deze combinatie maakt het mogelijk om gegevens op een eenvoudige en effectieve manier uit te wisselen. Hierbij kan gebruik gemaakt worden van UNITECHNIK, PXML, BVBS, JSON, CSV of IFC type bestanden. En ja, een Excelletje kan ook.

 • Vergrendelen productspecifieke kennis

  Vergrendelen productspecifieke kennis

  Doordat de afspraken worden vastgelegd, blijven deze ook bestaan. Dit komt van pas wanneer bijvoorbeeld personeel het bedrijf verlaat of er juist vers bloed uw bedrijf betreedt. De afspraken staan duidelijk herleidbaar vast. Door het analyseren van deze afspraken kunnen snel knelpunten worden aangepakt en eventueel worden verbeterd.

 • Koppeling aan ERP systeem

  Koppeling aan ERP systeem

  Het CADblanche Platform voorziet in de mogelijkheid om met veelgebruikte ERP systemen een koppeling te bewerkstelligen. Daarnaast kan CADblanche overigens ook stand-alone prima uit de voeten. Door de relatief simpele maar effectieve setup van de database is een koppeling altijd te realiseren. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een directe koppeling van artikelen uit de shopping list welke is gegenereerd uit de BIMfP. Nog een voorbeeld is het koppelen van de hoeveelheden uit de CADblanche database aan een kentallen database, zodat u altijd in no-time een kostenraming kunt leveren die 100% overeenkomt met hetgeen er gemaakt gaat worden.

 • Inzicht in verbruikgoederen

  Inzicht in verbruikgoederen

  Elk gegenereerd model bevat standaard alle juiste benodigde informatie van het specifiek product en/of element. Hierdoor kunnen benodigde “consumables” gefilterd worden en per leverancier inzichtelijk gemaakt worden. Op deze manier kunt u als leverancier anticiperen op de komende productieperiode. Het wordt natuurlijk nog leuker als u deze informatie kan delen met je toeleveranciers!

 • Automatisch een goede datastructuur

  Automatisch een goede datastructuur

  CADblanche staat voor een standaard methodiek om ontwerpgedrag en informatie vast te leggen. Deze gestandaardiseerde manier van omgaan met algoritmes en metadata zorgen ervoor dat de structuur van de data constant is en altijd van hoge kwaliteit. Een goede datastructuur geeft oneindig veel mogelijkheden op automation gebied. De mogelijkheden voor de toekomst van uw bedrijf worden ineens oneindig, u kunt weer dromen waarmaken!

 • Uw proces onder controle

  Uw proces onder controle

  CADblanche, zoals de naam al deels verklapt, begint blanco en gaat zonder enige ingesleten cultuur uw proces inrichten. Hierbij worden bestaande processen tot de essentie geïnventariseerd, geanalyseerd en waar mogelijk verbeterd. Omdat deze processen duidelijk vast worden gelegd in het Platform van CADblanche is er een duidelijke basis die we waar mogelijk visualiseren. Door middel van eventuele verbeter methodes conform ISO9001:2015 kunnen duidelijk gebieden worden aangegeven die voor verbetering in aanmerking komen. Door dit systematisch aan te pakken zal een positieve uitwerking op u proces evident zijn.

 • Big Data extractie en analyse

  Big Data extractie en analyse

  Door slim gebruik te maken van de gegenereerde productiedata kunt u groot voordeel behalen in uw bedrijfsvoering. U kunt denken aan toepassingen om productiehoeveelheden te bepalen, maar ook kunt u inzichtelijk maken hoeveel consumables u in moet kopen. Door uw CADblanche data te koppelen aan andere Big Data sets kunt u tot leuke inzichten komen. Weet u bijvoorbeeld wat de invloed van de weersomstandigheden is op uw productiesnelheid?

 • Efficiëntere personeelsinzet

  Efficiëntere personeelsinzet

  De ontwerpen die uit het CADblanche Platform worden gegenereerd, zijn uitwisselbaar. Hierdoor zijn planningen op project- en/of elementniveau in een vroeg stadium vast te leggen. Dit vergroot het inzicht binnen de organisatie. Hierdoor wordt sneller duidelijk wat het effect is van last minute wijzigingen. Dit kan van grote invloed zijn op de werkdruk op de betreffende locatie en de werkvreugde van het beschikbare personeel. U wilt hier het liefst zo snel mogelijk op kunnen anticiperen.

Is CADblanche wat voor mij?

De mogelijkheden van parametrisch ontwerpen groeien met de dag en de voordelen worden gezien door de maakindustrie maar ook door aannemers in de bouw. CADblanche gebruikt standaard parametrische ontwerptools voor het creëren van hoogwaardige modellen. Deze zijn parametrisch verrijkt met informatie die direct beschikbaar is voor slimme modules, allemaal vanuit één "single source of truth". Wij noemen een dergelijk 3D model “BIM for Production" of kortweg BIMfP.

Zij innoveren al met CADblanche

Wij komen graag bij u langs om een persoonlijke demonstratie te geven van onze oplossingen.