CADblanche in de praktijk

Geen klantvraag is het zelfde, dus geen oplossing is hetzelfde. Hieronder zijn een aantal cases weergegeven die het team van CADblanche heeft gerealiseerd.

Barli bouwsystemen

Barli bouwsystemen is een fijn bedrijf met een gezonde innovatieve drive. Ze groeien hard en daardoor staat de werkvoorbereiding voor de nodige uitdagingen. CADblanche is ingeschakeld om optimalisaties in de engineering te vinden én door te voeren. Een audit resulteerde in meerdere speerpunten waarvan de CADblanche ExportAll uiteindelijk conform wens is ontwikkeld.

Bekijk case

De Hamer beton

Voor De Hamer beton in Nijmegen heeft CADblanche met een enthousiast team de aanwezige ontwerpprocessen voor de inspectieschachten geanalyseerd en in kaart gebracht. Aan de hand van een slimme decompositie zijn op elementniveau parametrische gedragsmodellen vervaardigd. Deze zijn zowel manueel te besturen als op te nemen in een volledig autonoom ontwerpproces.

Bekijk case

CBS beton

CBS levert internationaal een indrukwekkend gamma aan hoogwaardige bouwconcepten. CADblanche heeft voor CBS beton een online configurator ingericht waarmee zij flexibel én geheel autonoom productiedata kunnen genereren. Dit mag als revolutie beschouwd worden! CADblanche is dan ook zeer vereerd om dit stukje high-tech autonome engineering te verzorgen voor dit gerenommeerde bedrijf.

Bekijk case

FP McCann

De parametrische bouwconcepten MLSC en MPS die CADblanche heeft vervaardigd voor FP McCann zijn mede oorzaak van het ontstaan van “Het CADblanche framework”. Een combinatie van parametrische componenten wordt gebruikt om automatisch het BIM for Production (BIMfP) te genereren. FP McCann kan niet alleen machines met deze data aansturen, maar ook direct via BIM communiceren met de klanten.

Bekijk case

IJB groep

CADblanche is fan van prefab, dat mag geen geheim zijn. De IJB groep uit Lemmer is ook overtuigd van de voordelen van prefab bouwconcepten en timmert hierdoor goed aan de weg. Om de communicatie en integratie met klanten op het gebied van BIM te verbeteren, heeft CADblanche parametrische componenten gemaakt zodat de verbinding tussen funderingsbalken altijd correct zijn en zowel de 3D vorm als de metadata gegarandeerd correct en volledig zijn.

Bekijk case

Betonson

Vanwege een directe noodzaak voor ontwerpefficientie is CADblanche gevraagd een nieuw type brugligger, de OQ-ligger, te parametriseren. Hiertoe zijn beslismomenten geordend en zijn onderlinge relaties tussen onderdelen vastgelegd. In dit geval waren dat de betonnen geometrie van de ligger, de wapeningsstaven, voorspanningsstrengen incl. onthechtingen en de in te storten voorzieningen. Het resultaat bleek de verwachtingen te overtreffen.

Bekijk case