De Groot Vroomshoop

De Groot Vroomshoop is een bedrijf met een gezonde ambitie die perfect aansluit op de huidige maatschappelijke behoeften. De continue vraag naar hoogwaardige prefab houten bouwconcepten brengt de nodige uitdagingen voor de werkvoorbereiding met zich mee. Team CADblanche is ingeschakeld om vanuit een digitale optiek optimalisaties in de engineering te vinden én waar gewenst door te voeren. Een goed uitgedacht audittraject resulteerde in een haalbaar stappenplan om de engineering van de scharnierkappen te automatiseren. Denk hierbij aan het datatechnisch eenduidig vastleggen van bouwonderdelen en het automatiseren van engineeringsprocessen met als resultaat gevalideerde eenduidige brondata. En zoals u waarschijnlijk weet, dat is voor een geautomatiseerd productieproces hout en goud waard!

Het adviestraject heeft De Groot Vroomshoop direct duidelijkheid gegeven aangaande de uitwerking van de uitgestippelde digitale roadmap. Drie serieuze stappen zijn binnen een jaar uitgevoerd en dat resulteerde in begin 2022 tot het eerste gebruik van de RoofDesigner. Een automatiseringsimpact van wereldformaat!

"Een compleet dakontwerp in een muisklik. Onze droom is werkelijkheid geworden!"

CADblanche RoofDesigner

Dé bron

voor machineaansturing

BIMfP

ready

Sneller

gevalideerde data

Controle

middels parameters

"Onze klant kan vanaf nu in een kleine bestandje zijn dakconfiguratie sturen. De RoofDesigner doet de rest!"

Na een intensief audittraject is CADblanche door De Groot Vroomshoop gevraagd om het ontwerp van hellende dakelementen (scharnierkappen) op Tekla Structures te automatiseren conform de wensen en specificaties van diverse klanten. Door de enorme diversiteit in klantwensen heeft CADblanche ervoor gekozen om middels een eigen investering een generieke doch flexibele tool te ontwikkelen die voor De Groot Vroomshoop perfect passend blijkt: De RoofDesigner. Het resultaat is een vernuftige tool welke enorme tijdswinst teweeg brengt. Het voorkomt veel manueel en tijdrovend werk. Tevens sluit het een mogelijke foutkans uit en kan het bepaalde validaties uitvoeren voordat het productieproces van start gaat. Uiteraard is de RoofDesigner uit te breiden met diverse bedrijfspecifieke details en kan deze perfect meegroeien met de ontwikkeling die De Groot Vroomshoop doormaakt. Vernuft!

De samenwerking heeft geleid tot een eerste stap richting meer Data-driven engineeren en produceren met een belangrijke bijvangst: meer begrip en kennis over het belang van eenduidige data modellen! Een prettige samenwerking en een gezamenlijk doel leidde tot een dagelijks bruikbare nieuw ontwikkelde tool om trots op te zijn!