IJB groep

Het toepassen van prefab funderingsbalken als bouwconcept heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. De prefab funderingen van IJB Groep worden door het eigen ontwerpbureau berekend en getekend. Dit ontwerp vormt de basis voor zowel de productie, als de montage van de elementen. CADblanche (toentertijd nog de afdeling Virtual design van Wagemaker) heeft voor de funderingsbalken 3D parametrische componenten incl. interface vervaardigd. Hiermee kan de modelleur middels parameterinvoer de balken gegarandeerd passend maken en is alle metadata ten behoeve van uitwisseling met de klant of productie automatisch correct ingevoerd. Het geeft tevens de mogelijkheid om de generatie van de balken inclusief wapening te automatiseren, zonder het overzicht te verliezen in de enorme flexibiliteit die gewaarborgd moet blijven!

Voor alle funderingsconstructies voor woningbouw, appartementgebouwen en voor vele utiliteitsgebouwen, kunt u bij de IJB Groep terecht. Uit een groot assortiment van standaard balkafmetingen, kunnen zij de fundering samenstellen.

CADblanche is inmiddels ook fan geworden van de prefab funderingen!

"De IJB groep is erg content met de door CADblanche ontwikkelde componenten waarmee parametrisch prefab funderingsbalken tot BIMfP worden vervaardigd."

Helemaal

parametrisch

100%

clashvrije verbindingen

Klaar

voor verdere automatisering

Eenduidig

in datastructuur

"De soepele samenwerking met CADblanche, de aanwezige kennis van de betonbouw en de software-ervaring maakt dat de IJB groep een enorme sprong voorwaarts maakt."

Door gebruik te maken van parametrisering kan het ontwerpproces en het productieproces in een uiterst kort tijdsbestek gerealiseerd worden. Uitgangspunt voor dit project: gebruik alle gedetailleerde kennis van uitvoering waar je de hand op kunt leggen zodat het realisatieproces zo direct mogelijk middels het semi-automatisch gegenereerde model aangestuurd kan worden. Men moet niet méér modelleren dan nodig en de computer zal vooral het ‘logische werk’ moeten doen. Uiteindelijk stuurt de gebruiker met de parameters die letterlijk ‘het verschil’ maken. Het toekennen van de juiste metadata bijvoorbeeld mag geen manuele taak meer zijn. Een volledig digitaal parametrisch model kan direct worden ingezet in het productieproces en uiteraard worden gekoppeld aan te gebruiken machines, ERP en werkvoorbereiding. Sowieso is er nu een mogelijkheid om zeer rijk gevulde IFC modellen uit te wisselen met derden. Deze referentiemodellen zijn automatisch conform nationale richtlijnen met metadata verrijkt. Het is nu "little BIM" maar CADblanche verwacht dat opdrachtgevers van IJBgroep in de toekomst zeker de BIMfP productie modellen kunnen gebruiken om hun werkzaamheden nog beter af te stemmen. Dat zal de nu al prettige samenwerking alleen maar ten goede komen.